Diabetesforeningen


Antallet af diabetestilfælde er stærkt stigende i Danmark. Ca. 250.000 danskere har fået diagnosen diabetes, der rammer mennesker i alle aldre. føtex støtter Diabetesforeningens arbejde med forskning i og forebyggelse af diabetes. Diabetes griber alvorligt ind i hverdagen hos de berørte, og sygdommen fortjener noget mere opmærksomhed. føtex har derfor indgået et samarbejde med Diabetesforeningen og bakker op om sagen. Du kan også være med til at støtte!


Om Diabetes

Der findes flere forskellige former for diabetes. De mest kendte er type 1-diabetes og type 2-diabetes. Men der findes også andre typer. Type 1-diabetes er en sygdom, der som regel rammer børn og unge. Sygdommen er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet. Man ved endnu ikke, hvad der udløser type 1-diabetes, og sygdommen kan derfor ikke forebygges. Ca. 25.000 danskere lever med type 1-diabetes. Type 2-diabetes er til dels arvelig, men udløses ofte af usund livsstil – manglende motion, usund mad og overvægt. Type 2-diabetes rammer primært voksne og er en kronisk sygdom. Ca. 200.000 danskere har fået diagnosen type 2-diabetes. Det menes, at lige så mange har sygdommen uden at vide det. Dertil har omkring 500.000-700.000 personer forstadier til sygdommen.


Fordomme om mad og type 1-diabetes

Børn med type 1-diabetes bliver ofte mødt med fordomme. F.eks. at de har fået sygdommen, fordi de har spist for sødt, for meget og rørt sig for lidt. Men type 1-diabetes er ikke en livsstilssygdom, og den opstår ikke pga. usund mad og for lidt motion. Det er stadig et mysterium, hvorfor man får sygdommen, og den kan ikke forebygges.

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90