Nøglehullet

 

Nøglehullet er en fælles nordisk mærkningsordning på fødevarer i Danmark, Sverige og Norge, som gør det nemmere for dig at vælge sundere varer, når du køber ind.


Produkter med Nøglehullet indeholder:

Mindre sukker

Mindre fedt 

Mindre salt 

Flere kostfibre


Når du sørger for at spise sundt og er fysisk aktiv i hverdagen, nedsætter du risikoen for blandt andet hjertekarsygdomme, diabetes, forhøjet blodtryk, visse kræftformer, knogleskørhed og huller i tænderne.


Hvor bruges nøglehullet?

Nøglehulsmærket sættes på fødevarer, der opfylder særlige krav til lavere indhold af sukker, salt, fedt, samt højere indhold af kostfibre end andre produkter i samme kategori. For brød og brødblandinger er der desuden krav til indholdet af fuldkorn.

Derfor er produkter mærket med Nøglehullet et sundere alternativ. Kriterierne for Nøglehulsmærket er fremstillet ud fra de fælles nordiske ernæringsanbefalinger.


I føtex finder du et stort udvalg af nøglehulsmærkede varer indenfor flere kategorier, og der kommer løbende flere til.

Du kan læse mere om Nøglehullet og kampagnen "Nemt at vælge sundere" på www.noeglehullet.dk


I føtex har vi sammensat en række levevis opskrifter med udgangspunkt i levevis produkter. Opskrifterne kan nemt anvendes som let tilberedt aftensmad for hele familien.


Alle fødevarer fra levevis er nøglehulsmærket.


Klik h​er​​ og se vores opskrifter​

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90