Specialiteter

føtex food er et supermarked, hvor det mest handler om mad. Men selvom vi er madglade som få, har vi faktisk også alt det andet, du lige står og mangler.Fersk kød

Før i tiden var der nærmest en slagter på hvert gadehjørne. Her kunne du få særlige udskæringer og gode råd om tilberedning samt en hyggelig sludder om vejr og vind. I dag er de fleste væk, men hos føtex food får traditionerne lov til at leve videre. føtex food har en åben slagterafdeling, hvor du ud over de færdige produkter i køledisken også kan købe specielle udskæringer lige efter din egne ønsker og få opskrifter og råd om tilberedning fra slagteren.


Frugt & Grønt

Grønttorvet er et spændende sted med masser af dufte, syns- og smagsindtryk. Men der er også en ganske bestemt følelse af at være helt tæt på varerne  og om at mærke og smage på dem. Du kan aldrig helt genskabe den atmosfære i et supermarked, men du kan til gengæld godt sørge for at tilbyde de bedste varer i nært samarbejde med udvalgte producenter i både Danmark og udlandet. Det gør det muligt for os at tilbyde et yderst bredt sortiment af sæsonaktuelle frugter og grøntsager. Vores indkøbere udvælger de bedste sorter under hensyntagen til årstiden, smag og kvalitet. Vi sørger for kritisk at gennemgå sortimentet dagligt for at sikre, at det altid er frisk og lækkert. Og vi kontrollerer også løbende varekvaliteter for at sikre, varerne er transporteret og opbevaret, så den gode kvalitet er intakt, når du finder den hos os.


princip!

Mad er ikke noget, vi bare spiser for at blive mætte. Det er noget, som vi dag efter dag glæder os til at nyde. Men nydelse kræver smag, og smag kræver kvalitet, og derfor har vi skabt princip!


princip! er føtex foods serie af smagsoplevelser ud over det sædvanlige.   

Ægte kvalitetsfødevarer, som er fundet i både ind- og udland. Kort sagt finder du kun det bedste af det bedste i princip! sortimentet


Formålet med serien er at tilbyde kvalitetsfødevarer til alle, som efterspørger større madoplevelser. princip! er skabt på grundlag af høje krav til varens kvalitet, fremstilling og oprindelse for at kunne give en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. 


Besøg www.princip.dk og læs mere om princip! specialiteter og delikatesser.


Vin

Vin er en passion for de få og en stor glæde for mange. Og det kræver ikke en fantastisk indsigt i druer, jordbunde, og solskinstimer at finde et godt glas til maden eller den der helt specielle stund, hvor kun et glas vin er godt nok. Det kræver blot et ordentligt udvalg og dygtige fagfolk, der hvor du handler vin. Vinen i føtex food er typisk store og kendte navne i hjemlandene og på andre store vinmarkeder. Vi sørger for at have vine fra alle de væsentlige vinregioner i verden og kan derfor tilbyde dig et stort og velassorteret udvalg hver dag. Har du brug for særlig assistance, skal du blot spørge i vinafdelingen. Og hver fredag fra kl. 16 kan du også møde vores vinkender, der byder på smagsprøver.


Økologi

I føtex food er det økologiske valg op til dig. Vi har sørget for det økologiske udvalg, hvorfor du finder mere end 600 økologiske varer.


Vi spiser mere og mere økologi i Danmark. Og hos føtex food gør vi alt for at følge med efterspørgslen. Vi er ekstremt kritiske i vores valg af leverandører, og det kræver en del at leve op til vores krav.


Det røde Ø-mærke er den danske stats kontrolmærke for økologiske produkter. Det gives til danske økologiske produkter eller udenlandske produkter, som er pakket i Danmark. Økologiske fødevarer må kun produceres på godkendte gårde og virksomheder, som alle skal leve op til særlige krav om produktion, forarbejdning, pakning og mærkning.


Europa-Kommissionens logo med teksten ”Økologisk Jordbrug” findes kun på produkter, hvor mindst 95% af ingredienserne er frembragt efter økologiske produktionsmetoder. Producenten skal desuden have overholdt EU-bestemmelserne vedrørende produktionsmetoder, tilberedning og kontrol.


Mal selv din kaffe, så den passer lige til din smag!

I samarbejde med Peter Larsen Kaffe har vi udviklet en serie af kaffeblandinger. Peter Larsen Kaffe har været en institution på det danske kaffemarked i mere end 100 år og har nu udviklet en serie af kaffeblandinger, som kun kan fås i føtex food


Du kan få de forskellige kaffer i hele bønner og male dem på stedet, så du selv kan bestemme om det skal være fin- eller grovmalet. Der er tale om flere forskellige ristninger – lyse, mellem og espresso – samt økologiske varianter og fairtrade.


Sådan får du den perfekte kop kaffe

Du bør altid vælge friskmalet kaffe samt den rigtige formalingsgrad – groftmalet til kolbe- og stempelkaffe, fintmalet til filterkaffe og pulverfint til espresso. Den rette dosering er ca. 7 g pr. kop, og husk altid at bruge friskt, koldt vand fra hanen. Hvis du bruger kaffemaskine, skal du være opmærksom på både temperatur og bryggetid. Vandet skal være 92-96 grader, og brygtiden skal være mellem 4-6 min. Kortere eller længere tid giver enten en flad eller bitter kop kaffe. Du bør heller ikke brygge mere kaffe, end at den bliver drukket inden for en time, da den mister aromastoffer, hvis den står for længe. Kaffen holder sig bedst, hvis du opbevarer den i den oprindelige emballage og putter den i en lufttæt beholder. Så holder den sin aroma i ca. 14 dage.


Oste med smag og sjæl

Ost er en af de ældste fødevarer. Fremstillingen af en given ost er i mange tilfælde gået fra generation til generation. Selv om produktionsmetoderne naturligvis har udviklet sig over tid, så er mange oste i dag resultatet af mange års traditioner.


I føtex food har vi et udvalg af helt særlige oste, og vi har derfor noget for enhver smag. Server ostebord med et par delikate oste og lidt lækkert tilbehør. Det er nemt, hurtigt og giver store smagsoplevelser. Kom ned i osteafdelingen, hvor vi står klar til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige oste.


Din lokale fiskehandler

I føtex food gør vi mere for dig. Derfor kan vi altid skaffe den fisk, som du skal bruge.


Vi kan blandt andet anbefale: 

* Makrel

* Victoriabars

* Torsk

* Sværdfisk

* Blå muslinger

* Lys sej

* Skrubber


Du skal blot kontakte vores slagterafdeling og afgive en bestilling, så kan du afhente fisken i varehuset to dage senere.

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90