Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Helstegt kalkun med abrikosstuffing og kompot

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 3 t. 30 min.

Opskrift
Tag indmaden ud af kalkunen, skyl den godt og dup tør med køkkenrulle. Bland brødkrumme, bacon, abrikos, pistacie og persille. Rør sammenpisket æg, salt og peber sammen, kom stuffingen i kalkunen og luk med kødnåle. Stik forsigtigt en finger ind under skindet på brystet, så smørret kan stoppes ind under. Læg kalkunen med brystet nedad i en smurt bradepande og sæt den i ovnen ved 150°C i 2 time. Vend kalkunen, hæld bouillon over, dæk brystet med lufttørret skinke og steg den endnu ca. 1 1/2 time. Dryp jævnligt kalkunen med skyen. Lad kalkunen hvile tildækket i ca. 20 minutter. Si skyen over i en gryde og skum fedtet fra. Tilsæt appelsinsaft, kom evt. ekstra vand ved, så der er 5 dl sky i alt. Bring skyen i kog, jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, kog godt igennem og smag til med salt og peber. Juster evt. farven med lidt kulør. Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med abrikoser, rosiner, appelsinsaft og vineddike. Kog til væden er fordampet, smag til med salt og peber og drys med persille. Skær brystfileterne fra brystbenet og skær dem i pæne stykker. Skær lårene af, del dem i under og overlår, og del overlårene i to pæne stykker. Del også vingerne i to. Tag stuffingen ud og læg den ved kødet. Server med abrikoskompot, sauce og kartofler.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 Kalkun ca. 4,6 kg Kød, fisk & fjerkræ
1 Kalkun ca. 4,6 kg
100.00 Smuldret franskbrød uden skorpe g Brød
100 g Smuldret franskbrød uden skorpe
75.00 Bacon i tern g Kød, fisk & fjerkræ
75 g Bacon i tern
35.00 Grofthakkede pistaciekerner g Kolonial
35 g Grofthakkede pistaciekerner
2.00 Hakket persille spsk. Frugt & grønt
2 spsk. Hakket persille
1.00 Æg stk. Ost & mejeri
1 stk. Æg
1.00 Salt og peber tsk. Kolonial
1 tsk. Salt og peber
50.00 Smør g Ost & mejeri
50 g Smør
1.00 Lufttørret skinke pk. {Quantity} {UOM} Lufttørret skinke Kølevarer
1 pk. Lufttørret skinke
5.00 Bouillon dl Kolonial
5 dl Bouillon
0.00 Majsstivelse Majsstivelse Kolonial
Majsstivelse
0.00 Kulør Evt. kulør Kolonial
Evt. kulør
1.00 Rødløg stk. Frugt & grønt
1 stk. Rødløg
100.00 Soltørrede abrikoser g {Quantity} {UOM} Soltørrede abrikoser i tern Kolonial
100 g Soltørrede abrikoser i tern
50.00 Lyse rosiner g {Quantity} {UOM} Lyse rosiner Kolonial
50 g Lyse rosiner
2.00 Friskpresset appelsinsaft dl Frugt & grønt
2 dl Friskpresset appelsinsaft
0.50 Hvidvinseddike dl Kolonial
0.5 dl Hvidvinseddike
0.00 Salt, peber Salt, peber Kolonial
Salt, peber
0.00 Persille Persille Frugt & grønt
Persille
1.00 Friskpresset appelsinsaft dl Frugt & grønt
1 dl Friskpresset appelsinsaft
Tilbehør

Kartofler

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90