Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Chateaubriand med svampe i svøb

Icon
Forberedelse: 1 t. 30 min.
Icon
Tilberedningstid:

Opskrift
Læg de tørrede svampe i blød, som anvist. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber. Skær svampene i mindre stykker, og rist dem på panden i smør sammen med hakket skalotteløg samt timian. Læg tre skiver skinke i forlængelse af hinanden på et stykke bagepapir, og læg det sidste på langs af de andre. Fordel svampene på skinken, og læg kødet ovenpå. Pak skinken godt omkring kødet ved hjælp af bagepapiret fjern bagepapiret igen og læg kødet i et ovnfast fad. Kom rødvin i bunden af fadet, og sæt det på en rist i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter. Si skyen fra og lad kødet hvile mindst 15 minutter, inden det skæres i skiver. Skær kartoflerne i små stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og damp dem tørre. Mos kartoflerne, og rør dem sammen med fløde og æggeblomme. Krydr med salt og peber, og sæt mosen som små toppe på en bageplade. Bag kartoffeltoppene ved 200°C i 12-14 minutter. Brug evt. en sprøjtepose. Rist svampene i smør tilsat timian. Kom tomater samt babyspinat ved, og rist et kort øjeblik til spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber. Kog sky og kalvefonden godt igennem. Jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt, peber og måske en anelse sukker. Tag gryden af varmen og pisk smørret i. Server saucen til kødet sammen med svampe-spinat saute og bagte kartoffelkager.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

800.00 Chateaubriand g Chateaubriand Kød, fisk & fjerkræ
Chateaubriand
1.00 Skalotteløg stk. Skalotteløg Frugt & grønt
Skalotteløg
1.00 Lufttørret skinke pk. {Quantity} {UOM} Lufttørret skinke Kølevarer
1 pk. Lufttørret skinke
0.00 Sauce: Sauce: Øvrige
Sauce:
3.00 Rødvin dl Rødvin Øvrige
Rødvin
2.00 Kalvefond dl Kalvefond Kolonial
Kalvefond
0.00 Majsstivelse g Majsstivelse Kolonial
Majsstivelse
0.00 Salt, peber, sukker Salt, peber, sukker Øvrige
Salt, peber, sukker
0.00 Bagte kartoffelkager: Bagte kartoffelkager: Øvrige
Bagte kartoffelkager:
600.00 Skrællede kartofler g Skrællede kartofler Frugt & grønt
Skrællede kartofler
0.75 Piskefløde dl Piskefløde Ost & mejeri
Piskefløde
2.00 Æggeblommer stk. Æggeblommer Ost & mejeri
Æggeblommer
0.00 Svampespinat sauté: Svampespinat sauté: Øvrige
Svampespinat sauté:
0.00 Tørrede svampe g {Quantity} {UOM} Tørrede svampe eller 200 g. friske svampe evt. Karl Johan Kolonial
0 g Tørrede svampe eller 200 g. friske svampe evt. Karl Johan
25.00 Smør g Smør Ost & mejeri
Smør
0.00 Timian kvist Timian Frugt & grønt
Timian
100.00 Soltørrede tomater g. {Quantity} {UOM} Soltørrede tomater hele Kolonial
100 g. Soltørrede tomater hele
0.00 Baby spinat bk {Quantity} {UOM} Baby spinat Frugt & grønt
0 bk Baby spinat
0.00 Salt, peber Salt, peber Kolonial
Salt, peber

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90