Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Svineskank braiseret i øl, med rødbeder og blåbær

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 3 t. 30 min.

Opskrift
Skanken brunes hårdt på pande eller i ovn ved 220° C indtil fedtet karamelliserer. Herefter placeres skanken i et ildfast fad eller en støbejernsgryde. Læg grofthakkede gulerødder, porrer, skalotteløg, hvidløg, timian og salvie henover og kom herefter hønsebouillon, Ale Nr. 16, laurbærblade og peberkorn på. Det er vigtigt at der er nok væde til næsten at dække skanken. Er der for lidt væde tilsættes vand. Skanken skal braisere i 3½ time ved 190° C. Imens skanken er i ovnen saltbages rødbederne. Gem lidt rødbede til pynt (skær nogle tynde skiver og opbevar dem i koldt vand). Rødbederne skylles med skræl på og lægges i et ildfast fad og dækkes herefter med salt. Brug et så lille ildfast fad som muligt, så der ikke skal bruges for meget salt. Rødbederne sættes herefter ind i ovnen til skanken og bages med i 1½ time ved de 190° C. Efter saltbagningen køler rødbederne af, deles i 4 og skrællen tages af med en urtekniv. Mariner rødbederne i en god olivenolie, salt og peber og lidt frisk hakket timian og bland de friske blåbær sammen med de stadig lune rødbeder. Skanken tages op af braiseringen, hvorefter bouillonen sies fra i en gryde. Bouillonen koges ned til det halve og piskes op med 50 g smør. Tilsæt saft fra en halv citron og smag til med salt og peber. Anret skanken ovenpå rødbederne, hæld saucen ud over skanken, drys med plukket timian og riv skallen fra en citron udover. Retten kan serveres med en grov kartoffelmos og en grøn salat.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 svineskank stk. Kød, fisk & fjerkræ
1 stk. svineskank
2.00 gulerødder stk. Frugt & grønt
2 stk. gulerødder
2.00 porrer stk. Frugt & grønt
2 stk. porrer
2.00 skalotteløg stk. Frugt & grønt
2 stk. skalotteløg
4.00 hvidløg fed Frugt & grønt
4 fed hvidløg
0.50 frisk timian bdt. Frugt & grønt
0.5 bdt. frisk timian
3.00 salvie blade Kolonial
3 blade salvie
1.00 citron stk. Frugt & grønt
1 stk. citron
2.00 laurbærblade stk. Kolonial
2 stk. laurbærblade
10.00 hele peberkorn stk. Kolonial
10 stk. hele peberkorn
5.00 rødbeder stk. Frugt & grønt
5 stk. rødbeder
50.00 smør g Ost & mejeri
50 g smør
2.00 olivenolie spsk. Kolonial
2 spsk. olivenolie
100.00 groft salt g Kolonial
100 g groft salt
100.00 blåbær g Frostvarer
100 g blåbær
0.50 hønsebouillon liter Kolonial
0.5 liter hønsebouillon
1.00 Ale Nr. 16 (øl) stk. Kolonial
1 stk. Ale Nr. 16 (øl)
0.00 Sauce: Sauce: Øvrige
Sauce:
0.50 saft fra citron stk. Frugt & grønt
0.5 stk. saft fra citron
0.00 salt og peber salt og peber Kolonial
salt og peber

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90