Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Rådyrryg med waldorffsalat

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid:

Opskrift
Dyreryggen befries for den tykke sene, som sidder ovenpå filet’erne. På undersiden sidder mørbraderne. Skær dem fra og læg dem til side. Ryggen smøres med olie og steger 2x15 minutter i ovnen ved 220° C, lad den hvile 15 min. mellem de to stegninger. Når ryggen er afkølet skæres filet’erne fra og lægges i en bradepande sammen med mørbraderne. Rygbenet hugges i stykker, lægges i en gryde sammen med urterne og krydderierne og dækkes med vand. Koges, i løbet af ca. 1 time, ned til ca. 1 l. fond. Si fonden over i en mindre gryde, lad den koge ind tilsæt piskefløden samt evt. kulør jævn den og smag til med salt og peber. Filet’erne og mørbradene drysses med salt og peber og steges 15 min. ved 200° C. Bland mayonnaisen med creme fraiche. Æblerne skrælles og rives groft direkte i mayonnaisen. Skyl og tør bladsellerien og skær den i passende stykker, hak valnøddekernerne groft og bland i salaten, som krydres med salt og evt. lidt citronsaft.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 Rådyrryg 1,2-1,4 kg stk. Øvrige
1 stk. Rådyrryg 1,2-1,4 kg
0.50 Piskefløde l. Øvrige
0.5 l. Piskefløde
0.00 Peberkorn Peberkorn Kolonial
Peberkorn
0.00 Timian Timian Kolonial
Timian
0.00 Laurbærblade Laurbærblade Kolonial
Laurbærblade
0.00 Salt Salt Kolonial
Salt
0.00 Peber Peber Kolonial
Peber
3.00 Mayonaise dl. Kolonial
3 dl. Mayonaise
2.00 Creme fraiche dl. Øvrige
2 dl. Creme fraiche
4.00 Æbler stk. Øvrige
4 stk. Æbler
8.00 Bladselleri Stænger Øvrige
8 Stænger Bladselleri
0.00 Valnøddekerner Valnøddekerner Kolonial
Valnøddekerner
Tilbehør

Server med smørstegte aspargeskartofler og syltede tyttebær.

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90