Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Krondyrmørbrad med enebær, grov mos og rødvinsreduktion

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 1 t.

Opskrift
Krondyr
Bland olie, enebær, timian og knust hvidløg sammen i en frysepose. Marinér krondyret heri og lad det trække i 30-40 minutter. Brun herefter mørbraden på en varm pande og drys med salt undervejs. Skru ned og lad mørbraden stege færdig ca. 3-4 minutter på hver side. Lad den hvile 4-5 minutter. Skær ud i passende skiver og server straks.

Grov kartoffelmos
Kog kartoflerne møre i saltet vand sammen med timian-bladene. Dræn kartoflerne, hæld dem tilbage i gryden og lad dem stå at dampe lidt af. Sauter porrerne i lidt smør på en varm pande og tilsæt så persille og lidt salt. Tag panden af blusset og lad blandingen stå et øjeblik. Mos kartoflerne med en gaffel, tilsæt smør, fløde og porre/persilleblandingen til du har den ønskede konsistens. Smag til med mere smør, salt og peber.

Rødvinsreduktion
Smelt halvdelen af smørret og sauter gulerod, løg, porre og laurbær i smørret i 8 min., til det er let brunet og blødt. Tilsæt vinen og reducer til lidt under halvdelen. Hæld så fond ved og lad det simre i 15 minutter. Hæld det hele gennem en si over i en ny gryde. Rør chokoladen og det resterende smør i saucen. Smag til med rødvins-eddike, salt og peber.

Grønt
Rosenkålen blancheres i kogende, letsaltet vand i et minut og lægges derefter direkte i isvand. Pil bladene af rosen-kålene og brug et par stykker som pynt ved anretningen. Du kan også brune hjerterne af rosenkålen i smør på en pande og bruge til serveringen. Skær blomkålsbuketterne i papirstynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand, indtil de skal bruges og tør dem godt af inden brug.

Anretning:
Anret en skefuld mos midt på tallerkenen og dæk den med tynde skiver af rå blomkål. Stil 1 eller 2 skiver kød op af mosen og pynt med rosenkåls- og hjerteblade. Hæld lidt sauce på, pynt evt. med lidt blåbær og server straks.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

0.00 Krondyr: Krondyr: Øvrige
Krondyr:
400.00 Krondyrmørbrad g Kød, fisk & fjerkræ
400 g Krondyrmørbrad
10.00 Olivenolie ml Kolonial
10 ml Olivenolie
4.00 Enebær tsk Frugt & grønt
4 tsk Enebær
3.00 Frisk timian, kun bladene tsk Frugt & grønt
3 tsk Frisk timian, kun bladene
2.00 Knust fed hvidløg stk Frugt & grønt
2 stk Knust fed hvidløg
0.00 Grov kartoffelmos: Grov kartoffelmos: Øvrige
Grov kartoffelmos:
500.00 Bagekartofler g Frugt & grønt
500 g Bagekartofler
2.00 Blade fra frisk timian spsk Frugt & grønt
2 spsk Blade fra frisk timian
0.00 Smør Smør Øvrige
Smør
1.00 Porre stk Frugt & grønt
1 stk Porre
0.00 En håndfuld bredbladet persille En håndfuld bredbladet persille Øvrige
En håndfuld bredbladet persille
150.00 Fløde ml Ost & mejeri
150 ml Fløde
0.00 Havsalt Havsalt Øvrige
Havsalt
0.00 Rødvinsreduktion: Rødvinsreduktion: Øvrige
Rødvinsreduktion:
75.00 Smør i tern g Ost & mejeri
75 g Smør i tern
1.00 Fintsnittet gulerod stk Frugt & grønt
1 stk Fintsnittet gulerod
1.00 Finthakket løg stk Frugt & grønt
1 stk Finthakket løg
1.00 Fintsnittet porre stk Frugt & grønt
1 stk Fintsnittet porre
4.00 Laurbærblade stk Frugt & grønt
4 stk Laurbærblade
2.00 Rødvin dl Øvrige
2 dl Rødvin
5.00 Oksefond dl Kolonial
5 dl Oksefond
2.00 Rødvinseddike spsk Kolonial
2 spsk Rødvinseddike
50.00 Mørk chokolade g Kolonial
50 g Mørk chokolade
0.00 Havsalt og friskkværnet peber Havsalt og friskkværnet peber Øvrige
Havsalt og friskkværnet peber
0.00 Grønt: Grønt: Øvrige
Grønt:
9.00 Små rosenkål stk Frugt & grønt
9 stk Små rosenkål
5.00 Blomkålsbuketter stk Frugt & grønt
5 stk Blomkålsbuketter
Tilbehør

Blåbær

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90