Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Chateaubriand med Sauce Bordelaise og Pommes Anna

Icon
Forberedelse: 1 t. 30 min.
Icon
Tilberedningstid: 1 t. 15 min.

Opskrift

Pommes Anna kan laves dagen før

Chateubriand
Forvarm ovnen til 120 grader. Brun kødet godt af på alle sider i lidt olie på en meget varm pande. Tag kødet af og krydr det med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det færdigt i ovnen i ca. 20 min. ved 130 grader. Tem¬peraturen i centrum bør ligge på ca. 52 grader for at opnå en medium/rød stegning. Tag kødet ud og lad det hvile 6-8 minutter. Skær chateaubrianden i fire lige store stykker, drys med salt og server. Her kan du se hvordan du tilbereder din chateaubriand.

Pommes Anna
Forvarm ovnen til 190 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Dæk et ildfast fad med bagepapir, så det bliver lettere at få kartoflerne op senere. Smelt smørret og riv hvidløget i. Pensl bagepapiret med lidt af det smeltede smør. Læg et lag kartoffelskiver i bunden af fadet og pensl med smør, krydr med salt, peber, timian og fintreven muskat. Fortsæt med at lægge lag af kartoffelskiver, som pensles med smør og krydres. Pensl også det øverste lag kartofler med smør. Sæt fadet i ovnen i 45-60 minutter, til kartoflerne er helt møre. Kartoflerne tages ud og køles ned. Dæk dem med et stykke bagepapir og læg dem let i pres. Hvis du laver kartoflerne dagen i forvejen, stilles de nu på køl natten over. På dagen stikkes kartoflerne ud i cirkler, ruder eller hvad du synes bedst om. Har du haft dem på køl natten over, skal de lige gennem¬varmes i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Derefter steges kartoffel-cirklerne/ruderne gyldne i smør på en pande, så de får lidt stegeskorpe.

Sauce Bordelaise
Sauter skalotteløg og svampe i en dyb pande sammen med de hele peberkorn, timian og laurbærblade. Sauter indtil løgene er klare og svampene har taget lidt farve. Rør rødvinen i og reducer den ind til en sirupsagtig konsistens. Tilsæt så kalvefond og kog det hele ned til 2-2 1/2 dl, ca. 10 minutter. Sørg for at få gnedet eventuelle rester løs i bunden af gryden, da de er med til at give god smag. Skum saucen, hvis det er nødvendig og fjern da skummet på toppen af saucen med et ske. Smag til med salt og peber og si saucen igen¬nem en finmasket si. Rør smørret i, et tern af gangen. Hæld saucen på som det sidste og servér. Se opskriften som hel side

Ingredienser

600.00 Chateaubriand af oksemørbrad g Kød, fisk & fjerkræ
600 g Chateaubriand af oksemørbrad
0.00 Vindruekerneolie Vindruekerneolie Øvrige
Vindruekerneolie
0.00 Havsalt og friskkværnet peber Havsalt og friskkværnet peber Øvrige
Havsalt og friskkværnet peber
0.00 Pommes Anna: Pommes Anna: Øvrige
Pommes Anna:
1.00 Kartofler kg Frugt & grønt
1 kg Kartofler
50.00 Smør g Ost & mejeri
50 g Smør
2.00 Fed hvidløg stk Frugt & grønt
2 stk Fed hvidløg
0.00 Bladene fra bundt frisk timian Bladene fra bundt frisk timian Øvrige
Bladene fra bundt frisk timian
1.00 Muskatnød stk Kolonial
1 stk Muskatnød
0.00 Smør til stegning Smør til stegning Øvrige
Smør til stegning
0.00 Sauce Bordelaise Sauce Bordelaise Øvrige
Sauce Bordelaise
4.00 Finthakkede skalotteløg stk Frugt & grønt
4 stk Finthakkede skalotteløg
100.00 Champignon g Frugt & grønt
100 g Champignon
5.00 Hele peberkorn stk Kolonial
5 stk Hele peberkorn
1.00 Frisk timian, kun bladene stk Frugt & grønt
1 stk Frisk timian, kun bladene
4.00 Laurbærblade stk Frugt & grønt
4 stk Laurbærblade
4.00 Rødvin dl Øvrige
4 dl Rødvin
4.00 Kalvefond eller bouilon dl Kolonial
4 dl Kalvefond eller bouilon
25.00 Koldt smør i tern g Ost & mejeri
25 g Koldt smør i tern
0.00 Grønt Grønt Øvrige
Grønt
4.00 Gulerødder stk Frugt & grønt
4 stk Gulerødder
2.00 Pastinakker stk Frugt & grønt
2 stk Pastinakker
4.00 Små buketter blomkål stk Frugt & grønt
4 stk Små buketter blomkål
Tilbehør

Evt. 4 brombær

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90