Tilføj de valgte varer til indkøbslisten
Varer tilføjet til indkøbslisten
Kalve-frikassé med vinterurter
Tilberedningstid:
1 t. 15 min.
Opskrift
Kalven: Kog kødternene (2x2 cm) i rigeligt, koldt vand. Når det koger, hældes væden fra kødet, og kødet sigtes og skylles. Herved fjernes de fleste urenheder. Kødet lægges tilbage i gryden. Vand, laurbærblade, fløde og hele fed hvidløg tilsættes. Når det er i kog, skrues ned på svag varme, og det småsimrer i 60 min.
Grønt: Rens grøntsagerne og skær dem i ca. 1 cm tykke stykker – rosenkålene halveres. Grøntsagerne tilsættes kødet og koger i yderligere 15 min. Nu skulle kødet være mørt – smag på et stykke. Er saucen ikke kogt nok ned, jævnes den med maizena opløst i vand. Smages til med salt og peber, og den hakkede persille tilsættes. Gem lidt til at drysse ovenpå.
Se opskriften som hel side
Ingredienser
800.00
Kalvekød
g
Kød, fisk & fjerkræ
800 g Kalvekød
300.00
Boullion
ml
Kolonial
300 ml Boullion
400.00
Fløde
ml
Ost & mejeri
400 ml Fløde
3.00
Laurbærblade
stk.
Frugt & grønt
3 stk. Laurbærblade
1.00
Bredbladet persille
bdt.
Frugt & grønt
1 bdt. Bredbladet persille
0.00
Salt og peber
Salt og peber
Kolonial
Salt og peber
2.00
Gulerødder
stk.
Frugt & grønt
2 stk. Gulerødder
2.00
Persillerødder
stk.
Frugt & grønt
2 stk. Persillerødder
1.00
Porre
stk.
Frugt & grønt
1 stk. Porre
100.00
Knoldselleri
g
Frugt & grønt
100 g Knoldselleri
100.00
Rosenkål
g.
Frugt & grønt
100 g. Rosenkål
2.00
Hvidløg
fed
Frugt & grønt
2 fed Hvidløg
Tilbehør
Serveres med kogte kartofler eller sellerimos.
Tilføj til madplan
Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes
[{"ImageUrl":"Weekend/kalvefrikasse.jpg"}]
|
|
Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90