Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Mos med knoldselleri

Icon
Forberedelse: 20 min.
Icon
Tilberedningstid: 40 min.

Opskrift
Denne mos er lavet på ren knoldselleri og tager lidt længere tid at lave end en sædvanlig kartoffelmos, men den har en helt fantastisk og sødlig smag, der går rigtig godt til meget kød - især svinekød. Hemmeligheden ved at få denne mos helt fantastisk er at tage sig tid til at 'stege' mosen, så man får en del af væsken fordampet, så den bliver mere fast og smagfuld. Det er denne behandling, der gør, at der ikke behøver at være kartoffel i mosen. Kog selleri i sødmælk ved svag varme (uden salt!) i 20 minutter eller indtil helt møre. Hæld mælken fra og mos selleri i en food processor, med et piskeris eller på anden vis. Kom mosen i en gryde eller en dyb pande, og ved middel varme 'steger' du en del af væsken ud af mosen. Vend konstant i mosen i en 5-10 minutter, så en del af væsken fordamper og mosen bliver mere fast. Rør fløde og smør i mosen og smag til med muskatnød, salt og peber.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

2.00 Knoldselleri stk. Frugt & grønt
2 stk. Knoldselleri
1000.00 Sødmælk ml Ost & mejeri
1000 ml Sødmælk
100.00 Piskefløde ml Ost & mejeri
100 ml Piskefløde
50.00 Smør g Ost & mejeri
50 g Smør
0.00 Friskrevet muskatnød Friskrevet muskatnød Kolonial
Friskrevet muskatnød
0.00 Salt & peber Salt & peber Kolonial
Salt & peber

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90