Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Boeuf Bourguignon

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 2 t.

Opskrift
Oksetykkam og bacon vendes sammen med mel og brunes grundigt af på høj varme i ca. 5 min. Tilsæt derefter zittauerløg, hvidløg, perleløg, gulerødder, skalotteløg og champignoner og brun videre i 2-3 min. Tilsæt laurbærblade, timian, balsamicoeddike og rørsukker og hæld rødvin og grøntsagsfond over retten. Skru ned for blusset og lad det simre i ca. 90 min. eller til oksekødet er mørt. Til sidst smages retten til med salt og friskkværnet sort peber. Anret Boeuf Bourguignonen i dybe tallerkner og drys med rigeligt hakket bredbladet persille. Server med kartoffelmos eller et godt brød. Denne udgave af Boeuf Bourguignon er lavet på oksetykkam, som er mere mørt end okseinderlår der normalt bruges til Boeuf Bourguignon.Tilberedningstiden er derfor kortere når man bruger oksetykkam. Retten kan med stor fordel laves et par dage før den skal serveres, så den får lov til at mode mere i smagen.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

800.00 Oksetykkam – skåret i tern på ca. 3x3 cm g Øvrige
800 g Oksetykkam – skåret i tern på ca. 3x3 cm
80.00 Bacon i tern g Øvrige
80 g Bacon i tern
0.00 Smør til stegning Smør til stegning Øvrige
Smør til stegning
30.00 Hvedemel g Kolonial
30 g Hvedemel
2.00 Finthakket zittauerløg stk Frugt & grønt
2 stk Finthakket zittauerløg
2.00 Fed hvidløg – skåret i fine skiver stk Frugt & grønt
2 stk Fed hvidløg – skåret i fine skiver
50.00 Perleløg g Frugt & grønt
50 g Perleløg
3.00 Store gulerødder – skåret i tern på ca. 2x2 cm stk Frugt & grønt
3 stk Store gulerødder – skåret i tern på ca. 2x2 cm
300.00 Skalotteløg – pillet og halveret g Frugt & grønt
300 g Skalotteløg – pillet og halveret
124.00 Hele champignoner – renset og vasket g Frugt & grønt
124 g Hele champignoner – renset og vasket
76.00 Bourgogne rødvin cl Øvrige
76 cl Bourgogne rødvin
4.00 Grøntsagsfond eller vand dl Kolonial
4 dl Grøntsagsfond eller vand
48.00 Mørk balsamicoeddike ml Kolonial
48 ml Mørk balsamicoeddike
4.00 Rørsukker tsk Kolonial
4 tsk Rørsukker
2.00 Laurbærblade stk Frugt & grønt
2 stk Laurbærblade
2.00 Tørret timian tsk Frugt & grønt
2 tsk Tørret timian
0.00 Bredbladet persille Bredbladet persille Frugt & grønt
Bredbladet persille
0.00 Salt og friskkværnet sort peber Salt og friskkværnet sort peber Kolonial
Salt og friskkværnet sort peber
Tilbehør

Kartoffelmos eller et godt brød

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90