Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Provencalsk oksefilet med hvidløgscreme

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 2 t. 30 min.

Opskrift
Blend olivenolie, hvidløg, rosmarin og timiankviste. Halver tomaterne, skær peberfrugterne i store tern, squash i tykke skiver og rødløg i kvarte. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad, og dryp godt med krydderolie. Gem lidt til stegen. Bag grøntsagerne i 2 timer ved 125°C. Sæt dem til side, og varm dem lige inden servering. Krydr kødet med salt og peber, og dryp med lidt krydderolie. Brun kødet 15 min. i ovnen ved 225°C. Sænk temperaturen til 175°C, og steg kødet endnu ca. 45 min. Brug et stegetermometer. Kødet er svagt rosa, når centrumtemperaturen er 58-62°C. Skrub kartoflerne, og bag dem sammen med kødet i 45 min. ved 175°C. Halver kartoflerne, fjern en teskefuld fra hver, og fordel osten i fordybningerne. Bag kartoflerne 15 min. ved 225°C, mens kødet hviler. Skær top og bund af hvidløgene, og kog dem 10 minutter i vand. Smut skallen af hvidløgsfedene, og sauter dem i olivenolie, uden at de tager farve. Kom kalvebouillon ved, og lad det koge i 15 min. Blend og si saucen, tilsæt piskefløde, og kog op. Smag til med salt og peber.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

2.00 marmoreret oksefilet eller tykstegsfilet kg Kød, fisk & fjerkræ
2 kg marmoreret oksefilet eller tykstegsfilet
0.00 salt, peber salt, peber Kolonial
salt, peber
4.00 hvidløg fed Frugt & grønt
4 fed hvidløg
2.00 rosmarinkviste stk. Frugt & grønt
2 stk. rosmarinkviste
2.00 timiankviste stk. Frugt & grønt
2 stk. timiankviste
12.00 kryddertomater stk. Frugt & grønt
12 stk. kryddertomater
4.00 peberfrugter stk. Frugt & grønt
4 stk. peberfrugter
2.00 squash, ikke for store stk. Frugt & grønt
2 stk. squash, ikke for store
4.00 små rødløg stk. Frugt & grønt
4 stk. små rødløg
0.00 krydderolie krydderolie Kolonial
krydderolie
10.00 mellemstore kartofler stk. Frugt & grønt
10 stk. mellemstore kartofler
50.00 cremet gedeost eller gorgonzola g Ost & mejeri
50 g cremet gedeost eller gorgonzola
2.00 hele hvidløg fed Frugt & grønt
2 fed hele hvidløg
1.00 olivenolie spsk. Kolonial
1 spsk. olivenolie
3.00 kalvebouillon dl Kolonial
3 dl kalvebouillon
0.25 piskefløde liter Ost & mejeri
0.25 liter piskefløde
0.00 salt og peber salt og peber Kolonial
salt og peber

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90