Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Højreb med morkelsauce og bagt kartoffelsouffle

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 1 t. 30 min.

Opskrift
Læg morklerne i blød som anvist på emballagen. Brun kødet i en bradepande ca. 15 min. ved 225C og krydr med salt, peber og timian. Kom rødvin og kalvebouillon i bunden af bradepanden, og steg kødet færdigt ved 175C i ca. 1 time. Det anbefales at bruge et stegetermometer. Mediumstegt: Kernetemperatur ca. 60C. Svagt rosa: Kernetemperatur ca. 62C. Gennemstegt: Kernetemperatur ca. 68C. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vandet fra, og damp dem tørre. Mos kartoflerne, og rør dem sammen med fløde og æggeblommer. Krydr med muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i kartoffelmosen sammen med frisk skyllet spinat. Kom kartoffelblandingen i et smurt ovnfast fad, og bag mosen ca. 1 time afhængig fadets overflade. Jo større jo kortere bagetid. Sauter finthakkede skalotteløg i smør, til de er klare. Tilsæt morkler samt marsala og kog kraftigt ind. Tilsæt siet stegesky samt fløde, og kog saucen godt igennem. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og smag til med salt og peber. Skær kødet i pæne skiver og server med morkelsauce, kartoffelsouffle samt masser af lækre grøntsager. Piskefløde i souffleen ændres til fløde 9%

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 Salt, peber tsk Kolonial
1 tsk Salt, peber
1.60 Oksehøjreb kg {Quantity} {UOM} Oksehøjreb Kød, fisk & fjerkræ
1.6 kg Oksehøjreb
4.00 Tørret eller 4 kviste frisk timian kviste Tørret eller 4 kviste frisk timian Kolonial
Tørret eller 4 kviste frisk timian
1.50 Kraftig rødvin dl Øvrige
1.5 dl Kraftig rødvin
2.00 Kalvebouillon dl Kolonial
2 dl Kalvebouillon
750.00 Skrællede kartofler g Frugt & grønt
750 g Skrællede kartofler
4.00 Æg stk. {Quantity} {UOM} Æg Ost & mejeri
4 stk. Æg
0.25 Revet muskatnød stk. Kolonial
0.25 stk. Revet muskatnød
150.00 Babyspinat g Frugt & grønt
150 g Babyspinat
150.00 Tørrede morkler g {Quantity} {UOM} Tørrede morkler Kolonial
150 g Tørrede morkler
2.00 Hakkede skalotteløg stk. Frugt & grønt
2 stk. Hakkede skalotteløg
15.00 Smør g {Quantity} {UOM} Smør Ost & mejeri
15 g Smør
1.00 Marsala (italiensk hedvin) eller portvin dl Øvrige
1 dl Marsala (italiensk hedvin) eller portvin
2.00 Piskefløde dl Ost & mejeri
2 dl Piskefløde
0.00 Majsstivelse Majsstivelse Kolonial
Majsstivelse
0.00 Salt og peber Salt og peber Kolonial
Salt og peber

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90