Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Islandsk lammekølle med filotærter og hvidløgscreme

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 1 t. 30 min.

Opskrift
Lammekølle: Lav nogle små overfladiske snit i lammekøllen, og fyld dem med skiver af hvidløg. Pak lammekøllen ind i timian-kviste, dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Læg lammekøllen i et ovnfast fad, og steg den 1-1 time ved 200°C . Brug evt. stegetermo-meter hvor centrumtemperaturen skal være ca. 65°C.Kom lidt vand i bunden af det ovnfaste fad efter 30 minutter. Pak de hele hvidløg til hvidløgscreme ind i folie, og bag dem i ovnen sammen med lamme-kødet i 1 time. Filotærter: Skær hver filoplade i 12 lige store firkanter. Læg 4 små plader som stjerne oven på hinanden, og pensl med smeltet smør. Pensl 12 små cocotter eller muffinsforme med smeltet smør, og læg/tryk de fire små plader ned i hver form. Bag de rustikke tærtebunde ca. 15 minutter ved 175°C til de er sprøde og gyldne. Snit svampene i lidt mindre stykker og rist dem i smør sammen med timian ca. 6 minutter. Tilsæt spinat og varm det godt igennem til spinaten falder sammen. Krydr med salt og peber, og fordel grøntsagsblandingen i de sprøde filotærter lige inden servering. Hvidløgscreme: Skær toppen af de bagte hvidløg, og pil de møre hvidløgsfed ud. Kom hvidløgsfedene i en gryde sammen med stegesky skummet for fedt samt piskefløde. Bring saucen i kog, blend og smag til med salt og peber. Skær lammekødet fri af benet, og skær det i pæne skiver på tværs af kødtrådene. Server med sprøde filotærter, hvidløgscreme og kartofler.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 Udbenet lammekølle stk. Kød, fisk & fjerkræ
1 stk. Udbenet lammekølle
3.00 Hvidløg i skiver stk. {quantity} {uom} Hvidløg i skiver Frugt & grønt
3 stk. Hvidløg i skiver
3.00 Timiankviste eller 1 spsk. tørret stk. Frugt & grønt
3 stk. Timiankviste eller 1 spsk. tørret
0.00 Olivenolie Olivenolie Kolonial
Olivenolie
4.00 Plader filodej stk. {quantity} {uom} Plader filodej Kølevarer
4 stk. Plader filodej
0.00 Smør Smør Ost & mejeri
Smør
0.50 Svampe fx kantareller eller rosa champignon kg Frugt & grønt
0.5 kg Svampe fx kantareller eller rosa champignon
2.00 Timiankviste eller 2 spsk. tørret stk. Frugt & grønt
2 stk. Timiankviste eller 2 spsk. tørret
2.00 Baby spinat ps. Frugt & grønt
2 ps. Baby spinat
0.00 Salt og peber Salt og peber Kolonial
Salt og peber
1.00 Piskefløde dl Ost & mejeri
1 dl Piskefløde
3.00 Hele hvidløg stk. Frugt & grønt
3 stk. Hele hvidløg
1.00 Stegesky dl {quantity} {uom} Stegesky Kolonial
1 dl Stegesky
Tilbehør

Halve bagte baby kartofler

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90