Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Langtidsstegt and med kanel, appelsin og æble

Icon
Forberedelse: 5 t.
Icon
Tilberedningstid: 1 t.

Opskrift
LANGTIDSSTEGT AND: Anden gnides indvendigt og udvendigt med salt og peber. Fyld den med æble, appelsin og kanel og luk med en kødnål. Pensel anden med smeltet smør og læg anden med brystet nedad i bradepanden. Hæld portvin samt æblejuice ved og sæt anden i ovnen ved 130°C. Steg anden 3 timer, vend og steg færdig ca. 2 timer. SPRØDE LANGTIDSBAGTE ÆBLECHIPS: Fjern kernehuset med et udstiksjern og skær æblerne i meget tynde skiver. Læg dem på en bageplade, drys med kanel og bag dem ca. 1 time ved 130ºC til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afkøling på en rist. Chipsene kan sagtens laves dagen før. ABRIKOSPICLES: Bring eddike, sukker, appelsinsaft og en strimmel appelsinskal, ingefær og peberkorn i kog og lad det koge til sukkeret er opløst. Snit abrikoserne i strimler og kog dem i sukkerlage. Lad det koge 5 minutter og sæt det til afkøling. Si skyen over i en gryde og parter anden. Stykkerne kan evt. brunes lige inden servering ved 225°C i 6-8 minutter. Skum skyen for fedt, tilsæt bouillon og lad den koge lidt ind. Jævn med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med salt og peber, kom evt. lidt kulør ved. Skær æblet i meget små tern, kom dem i saucen og giv den et hurtigt opkog. Kog og pil kartoflerne. Rist dem i lidt smør sammen med mandelflager og server dem til anden sammen med abrikospickles, æblechips og sauce.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

3.20 Oscar fritgående and kg Kød, fisk & fjerkræ
3.2 kg Oscar fritgående and
1.00 Æble i både stk. Frugt & grønt
1 stk. Æble i både
1.00 Appelsin i både stk. Frugt & grønt
1 stk. Appelsin i både
1.00 Stang kanel stk. Kolonial
1 stk. Stang kanel
25.00 Smeltet smør g Ost & mejeri
25 g Smeltet smør
1.00 Hvid portvin dl Vin
1 dl Hvid portvin
2.00 Æblejuice dl Øvrige
2 dl Æblejuice
2.00 Hønse- eller andebouillon dl Kolonial
2 dl Hønse- eller andebouillon
0.00 Majsstivelse til jævning Majsstivelse til jævning Kolonial
Majsstivelse til jævning
0.00 Salt og peber Salt og peber Kolonial
Salt og peber
0.00 Evt. lidt kulør Evt. lidt kulør Kolonial
Evt. lidt kulør
1.00 Æble i små tern (belle de boskoop) stk. Frugt & grønt
1 stk. Æble i små tern (belle de boskoop)
2.00 Æbler (belle de boskoop) stk. Frugt & grønt
2 stk. Æbler (belle de boskoop)
0.50 Stødt kanel tsk. Kolonial
0.5 tsk. Stødt kanel
1.00 Æble cider eddike dl Kolonial
1 dl Æble cider eddike
75.00 Rørsukker g Kolonial
75 g Rørsukker
1.00 Økologisk appelsin stk. Frugt & grønt
1 stk. Økologisk appelsin
1.00 Skive frisk ingefær stk. Frugt & grønt
1 stk. Skive frisk ingefær
1.00 Peberkorn tsk. Kolonial
1 tsk. Peberkorn
200.00 Soltørrede abrikoser g Kolonial
200 g Soltørrede abrikoser
Tilbehør

Aspargeskartofler ristet i smør sammen med mandelflager.

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90