Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Langtidsstegt kalvesteg med persillecreme og forårsgrøntsager

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 2 t. 45 min.

Opskrift
Gnid stegen med en blanding af salt og Viva Italia og brun den i olivenolie. Læg stegen i et ovnfast fad, hæld hvidvin over, og sæt fadet i en kold ovn ved 125ºC i ca. 2 timer. Brug et stegetermometer. Kødet er rosa ved 58-60ºC. Læg kødet på et spækbræt, dæk med folie og et viskestykke, og lad det hvile mindst 15 minutter. Kog skalotteløg og hvidvin ind til det halve, tilsæt kalvefond samt persillestængler (bladene gemmes til senere), og lad saucen koge 15 minutter for svag varme. Si saucen, tilsæt piskefløde og kog til konsistensen er let cremet. Blend saucen med persilleblade, og kom den tilbage i gryden. Si stegeskyen over i saucen, kog op og smag til med salt og peber. Jævn evt. med meljævning. Rengør forårsløgene, skær den træede del af aspargesene fra, skræl/skrub gulerødderne og fjern toppene. Damp alle grøntsagerne et par minutter i smør og vand, så de stadig har bid. Skær kødet i tynde skiver og anret på en bund af grøntsager, drys med urter og server med sauce.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.50 Kalve- eller oksefilet kg Kød, fisk & fjerkræ
1.5 kg Kalve- eller oksefilet
1.00 Salt tsk. Kolonial
1 tsk. Salt
2.00 Viva Italia fra SpiZe Rub's tsk. Vin
2 tsk. Viva Italia fra SpiZe Rub's
1.00 Olivenolie spsk. Kolonial
1 spsk. Olivenolie
2.00 Finthakkede skalotteløg stk. Frugt & grønt
2 stk. Finthakkede skalotteløg
1.50 Tør hvidvin dl Øvrige
1.5 dl Tør hvidvin
0.50 Kalvefond dl Kolonial
0.5 dl Kalvefond
0.25 Pikefløde liter Ost & mejeri
0.25 liter Pikefløde
0.00 Stegesky Stegesky Kolonial
Stegesky
0.00 Salt og peber Salt og peber Kolonial
Salt og peber
0.00 Evt. meljævning Evt. meljævning Kolonial
Evt. meljævning
2.00 Forårsløg bdt. Frugt & grønt
2 bdt. Forårsløg
2.00 Grønne asparges bdt. Frugt & grønt
2 bdt. Grønne asparges
0.75 Små nye gulerødder med top kg Frugt & grønt
0.75 kg Små nye gulerødder med top
3.00 Sukker snaps ps. Frugt & grønt
3 ps. Sukker snaps
50.00 Smør g Ost & mejeri
50 g Smør
1.00 Kogende vand dl Øvrige
1 dl Kogende vand
0.00 Krydderurter Krydderurter Kolonial
Krydderurter
1.00 Persille bdt. Frugt & grønt
1 bdt. Persille

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90