Tilføj de valgte varer til indkøbslisten

Varer tilføjet til indkøbslisten

Kalkun med tranebær-valnødde stuffing

Icon
Forberedelse:
Icon
Tilberedningstid: 30 min.

Opskrift
Tag indmaden ud af kalkunen, skyl den godt og dup tør med køkkenrulle. Bland brødkrumme, bacon, tranebær, valnødder og persille. Rør piskefløde, salt og peber. Kom stuffingen i kalkunen og luk med kødnåle. Stik forsigtigt en finger ind under skindet på brystet så smørret kan stoppes ind under. Læg kalkunen med brystet nedad i en smurt bradepande og sæt den i ovnen ved 150C i 2 timer. Vend kalkunen, hæld bouillon over, dæk brystet med bacon og steg den endnu ca. 1½ time. Dryp jævnligt kalkunen med skyen. Lad kalkunen hvile tildækket i ca. 20 min. Si skyen over i en gryde og skum fedtet fra. Tilsæt tranebærsaft, kom evt. ekstra vand ved, så der er 5 dl sky i alt. Bring skyen i kog, jævn med majsstivelse rørt ud i koldt vand og smag til med salt og peber. Juster evt. farven med lidt kulør. Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med tranebær, saft og vineddike. Kog til væden er fordampet, smag til med salt og peber og drys med persille. Skær brystfileterne fra brystbenet og skær dem i pæne stykker. Skær lårene af, del dem i under og overlår, og del overlårene i to pæne stykker. Del også vingerne i to. Tag stuffingen ud og læg den ved kødet. Server med tranebærrelish, sauce, kartofler og Amerikansk øl.

Se opskriften som hel side

Ingredienser

1.00 Kalkun ca. 4,6 kg stk. Kød, fisk & fjerkræ
1 stk. Kalkun ca. 4,6 kg
100.00 Smuldret franskbrød uden skorpe g Brød
100 g Smuldret franskbrød uden skorpe
75.00 Bacon i tern g Kød, fisk & fjerkræ
75 g Bacon i tern
50.00 Soltørrede tranebær g Kolonial
50 g Soltørrede tranebær
50.00 Grofthakkede Valnødder g Kolonial
50 g Grofthakkede Valnødder
3.00 Hakket persille spsk Frugt & grønt
3 spsk Hakket persille
0.50 Piskefløde dl Ost & mejeri
0.5 dl Piskefløde
1.00 Salt og peber tsk. Kolonial
1 tsk. Salt og peber
50.00 Smør g Ost & mejeri
50 g Smør
1.00 Bacon i skiver pk. Kølevarer
1 pk. Bacon i skiver
5.00 Bouillon dl. Kolonial
5 dl. Bouillon
1.00 Koncentreret tranebærsaft dl. Kolonial
1 dl. Koncentreret tranebærsaft
0.00 Majsstivelse Majsstivelse Kolonial
Majsstivelse
0.00 Evt. kulør Evt. kulør Kolonial
Evt. kulør
2.00 Rødløg stk. Frugt & grønt
2 stk. Rødløg
100.00 Soltørrede tranebær g Kolonial
100 g Soltørrede tranebær
1.00 Tranebærsaft dl. Kolonial
1 dl. Tranebærsaft
0.50 Rødvinseddike dl Kolonial
0.5 dl Rødvinseddike
0.00 Salt, peber Salt, peber Kolonial
Salt, peber
0.00 Persille Persille Frugt & grønt
Persille
Tilbehør

Kartofler Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Tilføj til madplan

Vælg venligst hvilken dag opskriften skal tilføjes

 

Dansk Supermarked • føtex A/S • Rosbjergvej 33 • DK-8220 Brabrand • CVR 35 95 47 16 • E-mail: foetex@foetex.dk • Tlf. 87 78 30 90